he

Sunday, 7 July 2013

captain - the ship


hello anyone..!! n_n
assalamualaikum to all muslim...
 
.....nenonenoneno...tingtong..smua mesti tau kan kejap ag dah nak masuk bulan ramadhan...pejam celik pejam celik tinggal 2 hari lagikn kite nak puasa....
isnin---
selasa---
yeahh,..!! rabu .. = =' (huh..!!)
ape ag sambut awal ramadhan la ...bulan yg ditunggu2 oleh semua umat islam...hehe
so...disini aku mengucapkan salam ramadhan al-mubarak bg sekalian umat islam dan para2 blogger sekalian,..
puasa adalah wajib bg umat islam....tak mo ponteng2 nohhh...dosa..hihi
just peringatan uat sendiri dan korg smua...hehe 

ok la nak citer pasal tajuk entry ni...
...sorg leader diatas kapal...
 
*kapal dipenuhi anak kapal diketuai seorg kapten*
 

as a leader in a team...ibarat seperti sebuah kapal yg besar yg dipenuhi dengan anak kapal...
kite hanya seorg leader sahaja tapi beribu2 anak kapal yg hanya bergantung sgt pada kita..
so as a leader ..klo da ditanggungjawaban sebagai leader, means kenalah buatkan..
maksud disini klo leader tu goyang atau rapuh means anak kapal juga akan rapuh silap hari anak kapal lemas dlm lautan...dan bukan hanya memberi arahan kepada anak2, as a leader turun bersama anak2 kapal untuk melabuh layar meneruskan perjalanan..cooperation is more important in each other from team member..
betapa pentingnya kita sebagai leader disitu,,,.peranan seorg kapten..
menjaga anak2 dibawahnya supaya kapal tidak karam begitu saja..


"a good objective of leadership is to help those who are doing poorly to do well and to help those who are doing well to do even better"
 
 



just want to share.. ^_^
and pendorong semangat bagi aku to be more confident and believe in yourself ...
learn something from this n practise in your life... 
i want improve my self.. insyallah allah always together with me...


alhamdulillah...sudah habis coretanku ini...
setakat ni saja...jarang akan buat entry sbb busy ngn meeting program,,class ag..
n mcm2 ag...
as student cheer up ..dont give up..!!!! yeah~~~~

ok bye wassalam...~~~ n_n

1 comment:

  1. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete

~uh-oH~
uda baca sila-sila ringnkn jemari anda tok comment ok..!!!!
SmiLe ~